Hirvimerkki! 2017 13.10.2017 Mäntsälä – Tapaturmapäivänä #hopulleloppu

Ja kampanjalle.

Niinpä niin. Hoppu. Kiire. Tapaturmissa ja niihin johtavissa tilanteissa oikea keihäänkärki.

Yksi kampanjan hedelmällisistä keskusteluista käytiin yhdessä Shell Mäntsälän työntekijän, Autokoululiiton koulutuspäällikkö Rami Lammisen ja allekirjoittaneen kesken. Olimme Ramin kanssa ikään kuin lähtökahveella kun pöytämme ääreen pysähtyi Maarit, joka kertoi aina kiirehtivänsä kotiin Hollolaan oikeaa ”hirvitietä” pitkin. Häntä oli kampanjamme puhutellut siinä määrin että tahtoi nyt jakaa tuntemuksiaan kanssamme. Ja kyllä, syntyi vaikutelma että jotain saattaa liikennekäyttäytymisessä Maaritilla muuttua, kiire vähenee.

Ainakin hetkeksi. Kunnes tulee unhola.  Siksi toistoa turvallisuuskoulutuksissa tarvitaan.  Me ihmiset unohdamme. Tulee petollinen hyvänolon tunne. Vääränlainen tunne turvallisuudesta. Joka vuosi on oltava Tapaturmapäiviä, Päiviä paloasemilla, 112-päiviä. Toivottavasti tulevaisuudessa myös vuosittaisia Hirvimerkki! -kampanjoita. Meidän turvallisuuden eteen työtä tekevien on tehtävä tätä. Koska on 4-vuotiaita, jotka ovat viikon odottaneet että Hirvimerkki! tulee paikkakunnalle. Käsittämätöntä mutta totta.

Mitä nyt? Mitä nyt kun lukuisat heijastinliivit, heijastimet, esitteet, lehdet ym. on jaettu simulaattoriajojen, keskustelujen ja ea-näytösten siivittämänä kansalaisille. Nyt sitä toivoo että tälläkin kampanjalla olisi vaikuttavuutta.

Rovaniemi – Oulu/Kempele – Kuopio/Siilinjärvi – Jyväskylä/Äänekoski – Lahti/Mäntsälä. Vauhdikas ja värikäs viikko takana huipputyyppien kanssa. Lukuisa määrä uusia ihmisiä, uusia kontakteja. Oli ilo työskennellä kanssanne. Kiitos Aleksi, Anton, Antti, Hirvi, Jarmo, Joni, Jussi, Kari, Kristiina, Mauno, Rami, Ripe, Sami, Yrmy. Kiitos Ari ja Pasi (SPPL) mahdollisuudesta olla mukana kampanjassa. Kiitos myös Sinulle, joka olet käynyt näitä tekstejäni lukemassa. Statistiikan perusteella teitä on ollut ilahduttavan paljon. Kiitos.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s