Hirvimerkki 2017! 12.10. Äänekoski, Hirvaskankaan klassikko

Huutokauppakeisarin naapurissa riitti keskustelu, huutaa ei tarvinnut ja huomioliivin muun materiaalin ohella sai vielä kaupan päälle.

Turvallisuutta kehitettäessä ja turvallisuuskoulutusta toteutettaessa on hyödyllistä konkretisoida koulutettavaa asiasisältöä käytännön esimerkein yksilönsuojaa kunnioittaen. Tänään oli kansalaisia kohdatessa jälleen hyvä käsitellä kampanjamme sisältöä eilen todetun hirvikolarin merkeissä.

Ja hirviä riittää. Kun äsken lähdimme Jussin kanssa ajamaan Hirvaskankaalta kohti Lahtea, oli Tikkakosken lentoaseman risteyksen kohdilla kolme hirveä pellolla. Kuulemma. Jussi ne havaitsi ajaessaan, en minä, minä keskityin puhelimen käyttöön…

Tänään Hirvaskankaalla toteutetuissa ensiapunäytöksissä korostin kolmea kriittisesti apua tarvitsevaa autettavaa: tajuttoman, elottoman ja runsaasti verta vuotavan auttamista. Useamman apua tarvitsevan kohdalla hiljaisuuden sääntö on myös toimiva malli – mitä hiljaisempi autettava, sitä enemmän hän todennäköisesti apua tarvitsee. Älä pelkää auttaa, sinä osaat, pienikin apu tulee tarpeeseen. Rauhallinen puhuttelu, koskettaminen ovat A ja O auttamisessa. Tekninen osaaminen tulee tämän jälkeen.

Se on kuulkaa nyt niin, että huomenna vielä Mäntsälässä pääsee Hirvimerkki -kampanjaan osallistumaan. Kiitos Jyväskylä ja Äänekoski, kohtelitte meitä hyvin.  E75 vie meitä nyt kohti etelää torstai-illan hämärtyessä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s