Hirvimerkki! Napapiirillä 9.10.2017

Kiinalaiset turistit, joita Lapissa riittää, seurasivat kummastuneena kun nostimme kiertueen käytössä olevan kuorma-auton lastitilasta täysikokoista hirviurosta, sarvipäätä, onnettomuus-Audin konepellille. Hirvi toimi oivana keskustelun avaajana kohtaamisissa tänään(kin).

Suhteutettuna viime vuosien hirvionnettomuuksiin minua yllätti kuinka moni tänään tapaamistani autoilijoista kertoi kohdanneensa hirven liikenteessä. Erilaisia läheltä piti -tilanteita oli ollut paljon, onnettomuuksiakin oli kohdattu. Hirvi- ja peurakolareiden vaaroihin liittyvälle valistukselle tuntuu olevan tarvetta ja tilausta.

Kiertue on siis saatu käyntiin ja karavaani kulkee. Tätä päivitystä kirjoitan matkalla Rovaniemeltä Ouluun, jossa yövymme. Huomenna jaamme turvallisuustietoutta Kempeleen Shellillä, siinä Zeppeliinin kupeessa. Oma tehtäväni kiertueella on kertoa toiminnasta onnettomuuden sattuessa. Ajattelin huomisesta eteenpäin valottaa tähän toimintaan liittyviä ohjeita ja ajatuksia myös tässä blogissani l. jos luit tänään tämän päivityksen niin palaa huomenna lukemaan uuttakin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s