8.10. Hirvimerkki! 2017 – Nätti-Jussin kanssa Pohjanhovissa

Kun olet kyydissä autossa, jota kuljettaa TV:stä ja radiosta tuttu poliisi, liikenneopettaja ja Trafin asiantuntija Jussi Pohjonen, tulee väkisinkin seurattua ko. henkilön omaa ajotapaa. Hyvin Jussi ajoi. Paremmin kuin ”Suomen surkein kuski” -ohjelmassa esiintyvät  kuljettajat keskimäärin. Ajomatkalla ei hirviäkään havaittu.

Mutta kovasti niistä keskusteltiin, hirvistä ja hirvikolareihin liittyvistä ilmiöistä, matkan aikana. Jussi kertoili monille tutuista, kuljettajan omaan toimintaan liittyvistä tavoista välttää hirvi- ja peurakolareita. Ajonopeus, valppaus ja hyvät ajovalot ovat olennaisessa osassa edelleenkin. Lisäksi Jussi näkee mielenkiintoisia mahdollisuuksia erilaisissa applikaatioissa, joita älylaitteet tarjoavat. Positiivisia kokemuksia on saatu esim. Porokello -sovelluksen avulla porokolareiden vähentämiseksi. Tiesitkö muuten, että hirvi-, peura- ja porokolareita ajetaan Suomessa melkein 10 000 vuosittain?

Huomenna siis kampanja todenteolla käynnistyy Napapiirin Shelliltä klo 14. Onpa mielenkiintoista nähdä herättääkö kampanja kiinnostusta liikenneasemille autoilevissa kansalaisissa.

Tuosta Nätti-Jussista vielä. Hänhän oli kuuluisa lentojätkä joka vaikutti Lapissa 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä ja jätti jälkeensä tukun mitä erilaisimpia tarinoita, osa totta ja osa tarua. Toisin kuin Jussi Pohjanhovissa, minä lähden nyt syömään terveellisen ja ravitsevan illallisen mennäkseni ajoissa nukkumaan jotta vältän aamullisen väsymyksen. Muistathan että väsymys on liikenteessäkin onnettomuuksiin johtava riskitekijä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s